Dupa cum poate stim fesele se pot mari cu transfer autolog de grasime proprii sau cu acid hyaluronic (dar aceasta procedura ajunge sa fie destul de costisitoare. In cazul lipofilling-ului, grasimea necesara maririi feselor se obtine prin liposuctie din zone precum coapsele, abdomenul sau trunchiul posterior. Aceasta grasime, preparata in mod adecvat, este injectata prin multiple tunele, pentru a obtine o buna uniformitate. Este vorba practic de o redistributie a grasimii.

Stiut fiind faptul ca inevitabil se va produce un grad de resorbtie, este necesara injectarea unui volum mai mare cu 30-50% . Interventia este indelungata (in medie 2 ore)) si laborioasa, dar are marele avantaj ca cicatricile postoperatorii sunt minime, aproape inobservabile .
Aceasta procedura are scopul de a mari volumul feselor. Augmentarea feselor se poate face utilizand implanturi de silicon,. Pacientii care isi doresc aceasta interventie au in general o lipsa a tesutului adipos in aceasta zona, sau nu reusesc prin exercitii fizice sa mareasca volumul muschilor fesieri.

Durata Intre 2 si 3 ore.

Efecte secundare

Pacientii evita sa se aseze in perioada post-operatorie. Avand in vedere acest stres, pacientii pot avea dureri severe in perioada de recuperare.

Recuperare

Dureri, echimoze si senzatia de disconfort pot sa apara in perioada de recuperare. Pacientii cu implanturi fesiere nu se vor putea aseza sau intinde pe spate pentru aproximativ 2 saptamani. Majoritatea chirurgilor recomanda sa se foloseasca comprese reci pentru a impiedica umflarea in zonele inciziilor.
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa 2 saptamani.

Riscuri

Sangerari, infectii, afectari ale nervilor si ale muschilor pot sa apara. Implanturile fesiere pot schimba si pot face ca o fesa sa fie diferita de cealalta. Alte riscuri includ diferite reactii adverse la anestezie si necesitatea unei alte proceduri. Riscurile de infectie sunt mai mari cand iciziile sunt facute mai aproape de zona rectala.

Rezultate

Permanente.

Tehnica

Chirurgul asaza pacientul pe burta, face incizia in zona de intalnire a feselor cu coapsele sau in zona coccigiana. Este creat un „buzunar” unde sunt inserate implanturile sau unde este inserat tesutul adipos.



Chirurgie estetica

Transferul de grasime proprie

Ce este transferul autolog de grasime? Transferul de grasime se mai numeste si reintinerire…

Chirurgie plastica

Ectropion

Ectropionul (gr. ek = in afara, si trope = intoarcere) este o tulburare de…

Chirurgie plastica

Ptoza palpebrala severa

Blefaroplastia sau chirurgia pleoapelor este procedeul chirurgical de indepartare a accesului de piele, grasime…