HomeDermatocosmetologieContactati-ne
Dermatocosmetologie
Dermatocosmetologie

Dermatocosmetologie (3)

Dermatocosmetologie

Ridarea pielii este rezultatul urmatoarelor mecanisme: imbatranirea, sechelele leziunilor actimice si dereglarile genetice.

Schimbarile morfologice vizibile asociate cu procesul de imbatranire sunt :

Dermabraziunea fiind un procedeu mecanic este mai bine controlata profunzimea peelingului; vindecarea este mai rapida si discomfortul cu mult mai mic fata de peelingul cu fenoli. Se indeparteaza epidermul si dermul superficial, fiind folosit in tratamentul : cicatricelor (inclusiv traumatice), acneei, cicatricelor postoperatorii, keratozei actinice, tatuajelor decorative sau traumatice, dar mai ales pentru tratarea ridurilor fine din regiunea periorala.

Peelingul chimic sau exfolierea chimica consta in aplicarea pe fata sau pe anumite zone (cearcane) a uneia sau mai multor agenti exfolianti, cu scopul de a distruge portiuni din derm si/sau hipoderm, urmat de aparitia unui nou tesut epidermal si dermal. Peelingul chimic este indicat in tratamentul diferitelor afectiuni dermatologice: keratoza actinica, elastoza solara, tulburari de pigmentare (postinflamatorii, discronii), cicatrice superficiale, acnee vulgara, acnee rozacee, milia.