HomeEchipaDr. Florentina DobrescuContactati-ne

Dr. Florentina Dobrescu

Dr Florentina Dobrescu

Dr. Florentina Luminita Dobrescu a absolvit Facultatea de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Bucuresti in anul 1994.

Incepand cu anul 1995 a fost medic rezident chirurgie plastica microchirurgie reconstructiva in cadrul Clinicii de Chirurgie Plastica a Spitalului de Urgenta Floreasca-Bucuresti, sub indrumarea Prof.Univ. Dr. Ioan Lascar.

Dupa obtinerea titlului de medic specialist-chirurgie plastica in anul 1999 a lucrat la Centrul de Diagnostic si Tratament-Ploiesti, in paralel cu efectuarea de garzi in cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca, dobandind experienta semnificativa in domeniul traumatologiei si chirurgiei reconstructive.

Din anul 2005 isi desfasoara activitatea in cadrul Clinicii Efigia, unde, impreuna cu dr. Stana a efectuat numeroase interventii chirurgicale estetice: mamoplastii de reducere si augmentare, rinoplastii, blefaroplastii, otoplastii, abdominoplastii, liposculptura, etc.

De asemenea, a efectuat si proceduri nechirurgicale pentru ameliorarea aspectului estetic al fetei: tratamentul ridurilor

cu botox si restylane, peeling chimic si mecanic.

Pe plan stiintific, dr.Dobrescu este autoare si coautoare a numeroase articole aparute in reviste de specialitate in domeniul chirurgiei plastice si reconstructive, printre care:

- ”Studiul histologic experimental al degenerării - regenerării nervoase. Protocol de lucru- rezultate clinice.”
- “Tromboza anastomozelor microvasculare – factori favorizanţi, modalităţi de prevenire şi tratament.”
- “Experienţa noastră în tratamentul microchirurgical al leziunilor de nervi periferici.”
Este membra fondatoare a Societatii Romane de Chirurgia Mainii si membra a numeroase societati si organizatii de specialitate nationale si internationale.

A participat la numeroase simpozioane si manifestari stiintifice din tara si strainatate, actualizandu-si permanent cunostintele in domeniu.

Mai multe din această categorie: « Dr. Dan Mihail Stana Dr. Iuliana Grecu »
sus