O serie de studii au descris efectele psihologice negative ale pierderii sau lipsei unui testicol. De asemenea alte studii au sugerat ca implantul testicular ( denumit si protezare testiculara) duce la o buna imagine de sine si e asociata cu un un alt grad de satisfactie a pacientului.
Nu exista studii publicate care sa demonstreze ca protezele cu silicon cauzeaza afectiuni.

Implantul testicular este o optiune pentru copii cu testiculul necoborat sau torsionat. Torsionarea reprezinta o rotire extrema a unuia sau ambilor testiculi astfel incat acestia sunt lezati necesitand extractia lor. Si adultii pot avea aceasta torsiune pe langa alte afectiuni sau cancer testicular, toate necesitand extractia testiculelor. Deasemenea in cazul barbatilor cu testicul ft mic si nefunctional implantul de testicul este o optiune vizbila.

Cu toate ca protezarea testiculara poate recrea sau crea doar o imagine cosmetica a scrotului, o alta alternativa la implantul testicular nu exista. Lipsa unui tratament va duce doar la un scrot gol sau partial gol. O alta alternativa ( cu exceptia cancerului testicular) este interventia chirurgicala numita: orchiectomie subcapsulara, prin care se elimina doar testiculul din capsula, iar capsula goala se va lasa in scrot. desi aceasta alternativa ofera o structura a scrotului mai mica, totusi este preferabila situatiei in care scrotul este golit complet.

Exista doar cateva conditii ce pot creste riscurile in cazul implantului testicular sau chiar o pot face imposibil de realizat. Aceste contraindicatii sunt infectiile si cancerul netratat. Este importat de retinut ca implantul testicular este utilizat strict pentru motive cosmetice ( si psihologice asociate) si ca in nici un caz acesta nu are un rol functional.

Exista 5 marimi: extramici, mici, medii, mari si extramari. Implantul este realizat dintr-un invelis de elastomer silicon cu o suprafata incretita cu o grosime de aproximativ 0.012-0.018 inch, umplut cu elastomer silicon. Contine de un dispozitiv de fixare a protezei la unul din capetele capsulei.
Chirurgia testicolului implica o incizie. Ca si in alte operatii, exista riscuri cum sint infectia, intirziere in vindecare, acumulare de fluid, formare de hematom, singerare si diferite reactii de la anestezie. Aceste complicatii sint rare. Miile colectii de fluide si singe se resorb de la sine.
In plus fata de aceste riscuri , exista riscuri legate de implante.

Exista diferite aborduri chirurgicale acceptate, insa la fiecare pacient se alege varianta indicata individualizata. Trebuie sa stiti ca daca apar complicatii poate fi nevoie si de alta operatie.

Operatia va dura intre 30-60 minute; operatia se va face sub anestezie locala , generala sau rahidiana; toate anesteziile sint sigure si eficiente. Toate aceste optiuni le veti discuta cu chirurgul.

Veti ramine in rezerva pentru o ora, sau pina cind va veti simit confortabil sa plecati.

Majoritatea pacientilor vor simti un disconfort local timp de 24-48 de ore dupa operatie.Vi se vor prescrie medicamente pentru durere daca este cazul. Veti avea pansamente pe scrot timp de citeva zile. Probabil va veti simti mai obosit in primele zile, scrotul va fi mai tumefiat, mai sensibilla la atingere. Nu va fi modificata in nici un fel urinarea.

Desi fiecare persoana se reface intr-un timp individual, va veti intoarce la activitatile voastre zilnice intr-o saptamina sau 10 zile. Amintiti-va sa fiti rabdator si sa nu va grabiti cu vindecarea si recuperarea. Daca apar ceva probleme sunati si contactati imediat medicul chirurg, mai ales daca aveti febra, mare, sau daca scrotul se umfla foarte tare, devine dureros si rosu.



Chirurgie estetica

Transferul de grasime proprie

Ce este transferul autolog de grasime? Transferul de grasime se mai numeste si reintinerire…

Chirurgie plastica

Ectropion

Ectropionul (gr. ek = in afara, si trope = intoarcere) este o tulburare de…

Chirurgie plastica

Ptoza palpebrala severa

Blefaroplastia sau chirurgia pleoapelor este procedeul chirurgical de indepartare a accesului de piele, grasime…