Tratamentul ridurilor cu acid hialuronic

Pe masura ce inaintam in varsta semnele de imbatranire la nivelul fetei devin tot mai evidente. Acestea sunt recunoscute ca fiind ridurile sau cutele nazolabiale. Exista o mare varietate de substante cosmetice injectabile care ajuta la imbunatatirea expresie fetei, rezultatul fiind o expresie mult mai tanara. Aceste injectii confera volum si in acelasi timp indeparteaza ridurile . Cele mai cunoscute substante de acest tip sunt colagenul si acidul hialuronic (cunoscut sub denumirea comerciala de acid hyaluronic).

Acidul hialuronic este prezent in majoritatea organismelor umane asigurand volum pielii. Cu timpul acesta dispare de la nivelul pielii datorita unor factori intrinseci (varsta, sex, statusul extrogenic), dar si factori extrinseci (variatii de temperatura, vant, soare, medicamente) determinand aparitia ridurilor.

Tratamentul cu acid hyaluronic este recomandat adultilor de toate varstele.Poate fi folosit in cazul ridurilor fine pentru refacerea conturului fetei, dar si pentru prevenirea aparitiei ridurilor si imbunatatirea conturului buzelor.

Ca si multe alte umpluturi cosmetice acidul hyaluronic nu se obtine din regnul animal, deci nu exista pericolul transmiterii unor boli sau reactii alergice. Acidul hyaluronic s-a dovedit a fi foarte durabil in comparatie cu alte produse cum ar fi colagenul sau grasimea.

Anestezia nu este neaparat necesara, totusi pentru confortul pacientului se poate face anestezie locala in special atunci cand se injecteaza la nivelul buzelor. Tratamentul nu necesita internarea pacientului. Practic chirurgul injecteaza cantitati mici de acid hyaluronic in piele cu ajutorul unui ac foarte fin cu efect de ridicare si netezire . Pentru contururile fetei sunt corectate incretiturile, iar pielea de pe obraji si barbie este ridicata. In felul acesta se obtine o forma mai rotunda, o linie mult mai senzuala de-a lungul obrajilor.

In cazul in care se urmareste marirea buzelor produsul este injectat in interiorul buzei inferioare sau superioare, dar si de-a lungul liniei buzei. Actualmente acidul hyaluronic este folosit si pentru tratamentrul ridurilor severe sau moderate, cum sunt cele de tip nazolabial. Acest tratament poate fi folost in asociere cu tratamentul chirurgical (liftingul facial), pentru a atenua ridurile ce nu pot fi indepartate prin operatie. Rezultatele tratamentului se pot observa imediat. Suprafetele pot fi inflamate, dar acest fenomen dispare in maxim 2 zile.

Pentru a evita riscul aparitiei hematoamelor se recomanda masajul locului unde s-a facut injectarea cu un unguent ce contine vitamina K. De asemenea, se recomanda intreruperea tratamentului cu anticoagulante, antiinflamatorii sau vitamina C cu o saptamana inainte de injectare.
In primele zile dupa injectare pacienta va evita miscarile faciale exagerate, expunerea la soare, sauna, precum si masajul agresiv la locul de injectie. Se poate aplica machiajul uzual a doua zi dupa tratament. Rezultatele obtinute dureaza 6 luni sau mai mult in functie de tipul de piele, stilul de viata, varsta. Majoritatea pacientilor opteaza pentru un nou tratament dupa un an in cazul ridurilor sau dupa 6 luni in cazul injectarii la nivelul buzelor.

 Botox - Toxina Botulinica

Botox – Toxina Botulinica

Ridarea pielii este rezultatul urmatoarelor mecanisme: imbatranirea, sechelele leziunilor actimice si dereglarile genetice. Schimbarile…

Mezoterapie

Mezoterapia

Mezoterapia este o procedura de intinerire faciala prin intermediul careia pielea devine mai luminoasa,…

Peeling mecanic (Dermabraziunea)

Peeling Mecanic

Dermabraziunea fiind un procedeu mecanic este mai bine controlata profunzimea peelingului; vindecarea este mai…