Cand doriti o operatie estetica este foarte important sa lasati medicul sa va expuna avantajele si dezavantejele acelei operatii, tehnica chirurgicala pe care o recomanda dupa care sa cereti lamuriri suplimentare asa cum le intelegeti.

Pot fi facute in acelasi timp operator una sau mai multe interventii chirugicale,dar este indicat ca timpul operator sa nu depaseasca 5 sau 6 ore si bineinteles daca pacientul este tinar fara boli asociate. pentru acest timp prelungit se iau masuri suplimentare in timpul anesteziei in scopul de a prevenirii formarii unor cheaguri de singe cu repercusiuni grave, chiar risc vital.

Cu cit pacientul este mai in virsta cu atit timpul operator trebuie limitat, masurile intra si post operatorii mai severe si investigatiile preoperatorii mai complexe.

Putem face o operatie de marire a sanilor ce poate dura pina la o ora si jumatate si o putem asocia cu o liposuctie,sau o blefaroplastie,sau putem face o abdominoplastie si liposuctie la nivelul coapselor in acelasi timp operator,sau lifting cu blefaroplastie.

Daca doriti o operatie de marire a sa

Este foarte important sa stiti ca liposuctia nu are rolul de a slabi ,doar rolul de a modela si a ne scapa de depozite de grasime dispuse genetic si este bine sa fie facuta la cel putin 6luni dupa o cura de slabire stabilizata,adica la 6 luni dupa ce cura de slabire s-a terminat si organismul a ramas la o greutate stabila.nilor este foarte important sa ascultati recomandarea chirurgului pentru dimensiunea si forma implantului cu scopul de a avea rezultate bune pe termen lung.

2.analizele medicale reflecta starea de sanatate a pacientului sunt cele care pot da anumite informatii medicului anestezist,informatii ce pot influenta tipul si modul anesteziei.

In functie de tipul interventiei analizele pot fi sumare sau complexe mai ales atunci cind se asociaza doua sau mai multe proceduri.

Cele uzuale contin o hemoleucograma ,teste despre constantele biologice,electrocardiograma.in cazul unor interventii se pot cere- o radiografie pulmonara sau de craniu (pt rinoplastii),echografie sau mamografie de sani pt operatiile de la nivelul sanilor,etc .In cazul unor pacienti se pot cere consulturi interdisciplinare ex cardiologic ,ginecologic sau chirurgical,consult de nutritie si diabet .

3.in ziua operatiei daca interventia are loc in prima parte a zilei ,va trebui dimineata sa nu mincati sau sa beti ceva ,iar daca are loc in partea a doua a zilei puteti la prima ora sa consumati un iaurt si sa beti apa pina cu 4 ore inainte de operatie.

4.dupa interventie .in majoritatea cazurilor pacientii ramin una sau doua zile in clinica sub supraveghere medicala. la parasirea clinicii pacientul primeste indicatii despre ce trebuie sa faca si ce nu,indicatii ce sunt foarte importante pentru procesul de vindecare ,proces ce se intinde pe o durata de 6 luni pina la un an timp in care pot surveni si unele aspecte neprevazute.

Din acest motiv controalele medicale periodice la o luna ,trei ,sase ,noua luni si un an postoperator sunt obligatorii sau chiar dupa ani de zile , atunci cind se schimba ceva de exemplu cind ramineti insarcinata .

Inapoi la noutati