Unghia incarnata este unghia ale carei margini laterale cresc in tesuturile moi invecinate, producand inflamatie, durere si deseori infectie. Este o boala specifica unghiilor de la picioare. Cauzele aparitiei unghiei incarnate sunt diferite: predispozitie familiala cu mostenirea unor unghii curbate, incaltaminte stramta, transpiratie excesiva care favorizeaza aparitia infectiilor, pedichiura inadecvata.

Clinic se manifesta, initial, prin durere, roseata si inflamatie, degetul devine asimetric. Durerea este initial provocata de atingere sau la mers, ulterior ea devine permanenta. Cand se infecteaza poate sa supureze. In stadii avansate se dezvolta un tesut carnos de granulatie (granulom).

Netratata corespunzator se poate complica cu: infectie, abces, granulom piogenic, erizipel.

Tratamentul este chirurgical, se practica sub anestezie locala si consta in indepartarea portiunii incarnate a unghiei, inclusiv radacina acesteia, pentru a impiedica recidiva (sa nu se mai incarneze).

Dupa operatie pacientul trebuie sa stea cu piciorul ridicat pe o perna si sa evite mersul pentru aproximativ 1 saptamana.Chirurgie estetica

Transferul de grasime proprie

Ce este transferul autolog de grasime? Transferul de grasime se mai numeste si reintinerire…

Chirurgie plastica

Ectropion

Ectropionul (gr. ek = in afara, si trope = intoarcere) este o tulburare de…

Chirurgie plastica

Ptoza palpebrala severa

Blefaroplastia sau chirurgia pleoapelor este procedeul chirurgical de indepartare a accesului de piele, grasime…