Liftingul cervical este inteventia chirurgicala estetica recomandata pacientelor ce au pielea de la nivelul gatului lipsita de elasticitate,flasca,inestetica cu o reducere semnificativa a tonusului musculaturii cervicale. Deformarea regiunii cervicale are loc si datorita acumularii depozitelor grasoase submandibular sau/si datorita benzilor verticale ale muschiului platysma,combinarea acestora de-a lungul timpului confera gatului un aspect inestetic.

Cunoasterea exacta a anatomiei regiunii cervicale si a fetei ne fac sa punem un bun diagnostic si sa efectuam o operatie foarte eficienta actionanad exact asupra structurilor afectate in mod tintit si sigur.

In timpul operatiei medicul chirurg plastician trebuie sa efectueze indepartarea grasimii submandibulare prin lipoaspiratie si desfiintarea benzilor verticale ale muschiului platysma prin procedee chirugicale specifice,aceste manevre confera un bun suport profund acestei regiuni anatomice si de lunga durata.
Nu este corect medical sa se fectueze numai excizia tegumentului in surplus, rezultat in urma disectiei lui de planurile profunde si tractiunea acestuia posterior.

Operatia se efectueaza sub anestezia generala, dureaza in medie 2-3 ore, inciziile sunt localizate in aceeasi zona ca si cele in liftingul facial, dar de o mai mica intindere. Sutura fina determina o cicatrice mai putin vizibila.
La 10 zile postoperator se extrag firele de sutura,apoi pacienta poate relua activitatile cotidiene.Important este de mentionat purtarea unei fesi elastice la nivelul zonei operate , timp de circa 1-3 luni, cu scopul de a realiza o vindecare estetica a regiunii cervicale, cu
tegumentul cat de mult atasat de structurile profunde.

Efectul postoperator este de 10 ani, combinat cu folosirea injectiilor cu acid hialuronic, si a celor cu botox efectul poate fi mult mai durabil.Chirurgie estetica

Transferul de grasime proprie

Ce este transferul autolog de grasime? Transferul de grasime se mai numeste si reintinerire…

Chirurgie plastica

Ectropion

Ectropionul (gr. ek = in afara, si trope = intoarcere) este o tulburare de…

Chirurgie plastica

Ptoza palpebrala severa

Blefaroplastia sau chirurgia pleoapelor este procedeul chirurgical de indepartare a accesului de piele, grasime…